Ова трансплантирана машина за чукање досега не типкала љубовно писмо

by Foltin

/
1.
02:33
2.
05:47
3.
05:51
4.
05:09
5.
02:23

about

"Typewriter transcends almost every genre of music. It's lounge. It's trip- hop. It's dance. It's ambient. It's exotica. It's lush and mellow and full of delicious sounds.

Foltin creates subtle and charming music that melds the mood of gypsy street music with late night jazz club improvisation. Nevertheless, Ovaa Translplatirana Mashina za Chukanje Dosega ne Chukala Ljubovno Pismo evokes intense emotions and profound feelings."

Nenad Georgievski - AllAboutJazz

credits

released January 15, 2008

tags

license

all rights reserved

about

Foltin Macedonia

Foltin's music is hard to define, sounds unpredictable and challenging: surreal, passionate and witty, dynamic and full of surprises, blending many genres

contact / help

Contact Foltin

Streaming and
Download help

Track Name: 131
Ова трансплантирана,
Машина за чукање,
Досега не типкала,
Љубовно писмо

Чукам по старите возбудени дирки,
Приближно девеесе,
Удари во минута
Чукам по старото механичко срце
Пулс, Масажа, Адреналин
Track Name: 87
Мојот ефтин штоф
И твојте чудесни чорапчиња
Плетат заплет
Тежок замрсен

Почекај запали
Испуши до крај
Швалерскио воз е во два

Деновиве ќе минам
Низ твојот весел град
Ти порано ќе легнеш
А јас ќе задоцнам
Track Name: 128
Ах, румени се руменат, образите
Ах, румени се руменат, образите
Но нема зошто да порасне љубовта наша
Ако ја разебиме ќе ја заебиме
Овој сладок дремеж на летното сонце
Ќе се стопи нежно ко сладолед
Ах, румени се руменат, образите
Од љубовта треба да се пазиме
Од љубовта треба да се пазиме
Track Name: 120
Ах таа твоја дива,
И несмасна љубов,
Те галам дури предиш,
Стуткана во скутов,
Се проѕеваш се тегниш,
Наспана и гладна,
Бараш да те пуштам,
Ме гребиш и ме касаш.

Везилке Везилке
Кажи како да се роди
Проста и строга македонска песна,
Откако Ленка остави кошула тенка
ленена недовезена на разбој.
Track Name: 110
Во јули Битола

На керамиди
Се лепат жештини

Облаците и небото
Се море немирно

Во јули Битола

Љуби ме
Вдиши ме
Љуби ме
Вдиши ме
Љуби ме
Вдиши ме
Задржи здив