Пијан Славеј

by Foltin

/
1.
2.
3.
02:39
4.
5.
6.
7.

about

Six songs of a nightingale at the grape stomp festival

credits

released March 15, 2015

tags

license

all rights reserved

about

Foltin Macedonia

Foltin's music is hard to define, sounds unpredictable and challenging: surreal, passionate and witty, dynamic and full of surprises, blending many genres

contact / help

Contact Foltin

Streaming and
Download help

Track Name: Ела си в кревет
Ела си в кревет
ќе те вајам голорак
ќе бидеш ремек-дело
Ела си в кревет
прсти ќе ми бакнуваш
ќе бидеш ремек-дело
Ќе гмечам, ќе штипам, ќе мазнам
секоја педа, целото тело
Ела си в кревет
прсти ќе ми бакнуваш
ќе бидеш ремек-дело
Track Name: Пијан славеј
Немој да љубиш
Преселница птица
Фати ги мојте
Набрекнати крилца
Немој да чекаш
Јас да ти ветам
Дека ќе умрам
Со крилцата в џеб

А Бог рече, Спиј!
И сонцето го загасна
Ама јас непослушен
Запалив ламба

Немој да љубиш
Преселница птица
Фати ги мојте
Набрекнати крилца
Немој да чекаш
Јас да ти ветам
Дека ќе умрам
Со крилцата в џеб
Нема да умрам
Со крилцата в џеб
Track Name: Облаче
Облаче бело
Облаче чисто
Пред малку ме плени
Сега не личиш на ништо

Облаче бело
Облаче чисто
Пред малку ме плени
Сега не личиш на ништо

Водата е мирна, рамна ко стакло
Мрсна е од мојта испрана радост

И нема веќе тајни преку седум џина
Преку седум црни запенети вина
Признавам, некогаш знам да бидам свиња
Од тебе ништо не сакам да кријам

Облаче бело
Облаче чисто
Пред малку ме плени
Сега не личиш на ништо
Track Name: Ми падна газо
Немој да љубиш
Преселница птица
Фати ги мојте
Набрекнати крилца
Немој да чекаш
Јас да ти ветам
Дека ќе умрам
Со крилцата в џеб

А Бог рече, Спиј!
И сонцето го загасна
Ама јас непослушен
Запалив ламба
Track Name: Слободната љубов
Ако ја укинат слободната љубов
За првиот бакнеж ќе мора да платиш
Ќе дадат малку попуст на брачната нежност
Во љубовата со данок на додадена вредност.
Ако ја укинат слободната љубов
Кога веќе љубиш мора транспарентно
Ќе нема слатки тајни, неверства и кавги
И скршени срца ќе има многу ретко
Во љубовта со данок на додадена вредност.

Ако ја укинат слободната љубов
За украден бакнеж скапо ќе платиш
Ќе биде тежок престап тајната нежност
Во љубовта со данок на додадена вредност.
Ако ја укинат слободната љубов
Кога веќе љубиш мора да е чесно
Ќе нема слатки тајни, неверства и кавги
И скршени срца ќе има многу ретко
Во љубовта со данок на додадена вредност.
Track Name: Купидон
Лош е стрелец тој Купидон, драга
Мене в срце, тебе во глава
Твојата љубов безболно вене
Мојата боли жива и здрава
Track Name: Komm doch in mein bett
Komm doch in mein Bett
Ich werd´dich modellieren
mit meine bloßen Handen

Komm doch in mein Bett
meine Finger wirst du küssen
ein Meisterwerk wirst du sein

Ich werde kneten, zwicken, glätten
jeden cm deines körpers

Komm doch in mein Bett
meine Finger wirst du küssen
ein Meisterwerk wirst du sein,,

Komm, komm, komm zu mir