Антитело

by Foltin

/
1.
2.
3.
4.
5.
03:46
6.
00:22

about

"Antitelo, (Antibody) speaks about the life, energy and passion that people need to survive.
- Antitelo (Antibody) means that if we are weak and succumb to apathy, then we encourage the forces that will destroy us. Just like in the blood-”

Branislav Nikolov

credits

released May 24, 2012

tags

license

all rights reserved

about

Foltin Macedonia

Foltin's music is hard to define, sounds unpredictable and challenging: surreal, passionate and witty, dynamic and full of surprises, blending many genres

contact / help

Contact Foltin

Streaming and
Download help

Track Name: Антитело
Јас сум Антитело
против таа болест
Јас ќе бидам злото
што ќе проструи меѓу нас
И само чиста совест
може да ме сопре
Прв да фрли камен
тој што има совест
И сите мили коски
нека ми ги здробат
Огнот ако згасне
тогаш нека горам
Сите мили коски
нека ми ги здробат
Огнот ако згасне
тогаш нека горам
Креветизам
и Хоризонтала
Креветизам
и Хоризонтала
Секогаш спружен
Никогаш простум
Креветизам
И Хоризонтала
Track Name: Крал на каучот
На устата руж
На гради кармин
На срцето чади
Студен пеперминт
Јас сум Антитело
Крал на каучот
Исплукувам пеперутки
И нешто ми е ладничко
Јас сум Антитело
Крал на каучот
Исплукувам пеперутки
И нешто ми е ладничко x2

На устата руж
На гради кармин
На срцето чади
Студен пеперминт
Јас сум Антитело
Крал на каучот
Исплукувам пеперутки
И нешто ми е ладничко
Јас сум в кревет слуга
Крал на каучот
Исплукувам пеперутки
И нешто ми е ладничко
Јас сум Антитело
Крал на каучот
Исплукувам пеперутки
И нешто ми е ладничко

(Господе, о, Господе
Што сторив та остарев
Ме оставаш без занес
Ме оставаш без сон)
Track Name: Аманаман
Ме мачи гатанка на левата дланка
НАШТОСЕДОЛЖИКУРОФАМАНАМАН

Ме мачи гатанка на левата дланка
НАШТОСЕДОЛЖИКУРОФАМАНАМАН

Очите ги покрив ама скроз ги ококорив
А ушите ги зачепив и начулив...
Ме мачи гатанка на левата дланка
НАШТОСЕДОЛЖИКУРОФАМАНАМАН

Месечко ме следи низ облаци бледи
Месечко ме демни зад облаци темни
Ме мачи гатанка на левата дланка
НАШТОСЕДОЛЖИКУРОФАМАНАМАН

Шмукни малку бира од мустак и ајде
Шмукни малку бира од мустак и ајде
Шмукни малку бира од мустак и ајде
Нишај ме, нишај ме, нишај ме, нишај ме

Месечко ме следи низ облаци бледи
Месечко ме демни зад облаци темни
Ме мачи гатанка на левата дланка
НАШТОСЕДОЛЖИКУРОФАМАНАМАН
Track Name: Безобразен кревет
Се гледаме жедни
Очи в очи, Миро
Сити грб си вртиме
Сонуваме, Миро
Се гледаме жедни
Очи в очи, Миро
Сити грб си вртиме
Сонуваме, Миро,
Ме мачи овој крцкав
Безобразен кревет
Напудрен и стегнат
Хотелски корсет
Ќе надојде крв
Баш од чиста мира
Поарно е ноќва
Со креветот да спијам
Track Name: Двојка
Морнар ко морнар
Страшно пушев сакс
А ти беше сирена
Со пеколен глас

Те задавив за вратот
Ти ме стегна таму долу
Морав да те чистам
Те пресеков наполу

Клечев, те сечев
Те лупев ко кромид
На крајот пуштив вода
Промрморив збогум

Длабоко во ноќта
Длабоко во ноќта
Двојката е мртва
Распадлива бројка
Track Name: Боксер
Се плашев ко дете
Дома дури лазев
Ме бодреа сите:
Пушти се, ајде
И тогаш се пуштив
Во твоите раце
Ме крена ти в небо
Ме стутка ко јагне
А јас таков штрбав,
Разлигавен, плачев.