Чекор

from МОМÓMA by Foltin

/

lyrics

ЧЕКОР
(Сонувај, не спиј!)

Те следам како дишеш
Ритамот го фатив
Танцуваме бавно
Ти го водиш танцот
Вдишуваш копнеж
Воздивнуваш прекор
Срцата никако да фатат чекор

credits

from МОМÓMA, released April 18, 2019
Албум: МОМÓМА
автор: ФОЛТИН

Бранислав Николов – глас
Пеце Трајковски-Брада – гитара и сајзер
Гоце Јованоски – бас
Славчо Јовев – тапани
Пеце Николовски – кларинет и усна хармоника

гости на песната:
Петар Димитровски – клавијатури
Владан Дробицки - тромбон
Васко Бојаџиски - саксофон

снимател – Гоце Јованоски
Центар за култура – Битола, декември 2018

микс и мастеринг – Ивица Јанкуловски-Штраф
Студио АЛШАР, Скопје (декември 2018 - јануари 2019)

дизајн: Ангел

Издавач: H * M * A

license

all rights reserved

tags

about

Foltin Macedonia

Foltin's music is hard to define, sounds unpredictable and challenging: surreal, passionate and witty, dynamic and full of surprises, blending many genres

contact / help

Contact Foltin

Streaming and
Download help

Report this track or account

If you like Foltin, you may also like: